Verbouwing

Parkeerplaats opgeruimd – 11 juli 2024

De afgelopen week is de parkeerplaats helemaal opgeruimd en is nu klaar voor de bouwketen van de aannemer

Opgeruimd staat netjes!

Stronken opruimen – 4 juli 2024

Op donderdag 4 juli zijn de boomstronken weggehaald van de, toekomstige, parkeerplaats van de Verbinding 25 door een hoveniersbedrijf. Hij zal ook de resterende takken weghalen zodat er een opgeruimde plek is waar de aannemer de bouwketen kan neerzetten. De bouw zal snel van start gaan nu!

.


Bomen rooien – 22 juni 2024

Vandaag. 22 juni, is het werk begonnen om de Verbinding 25 te transformeren tot een fijne woonplek voor onze kinderen. Op de planning stond het rooien van struiken en bomen op de parkeerplaats aan de van Velzenstraat maar ook de klimop aan de Wilhelminalaan moest er aan geloven en dat bleek een flinke klus. Zoals op onderstaande foto’s te zien is, was alles flink overwoekerd. 

De parkeerplaats
De entree Wilhelminalaan
Dezelfde entree, na afloop

De voorbereiding was uitstekend want er was voldoende gereedschap en voor eten en drinken was gezorgd.

Dan kun je toch niet klagen?

Ook stond er een flinke container die, helaas, iets te klein was voor de hoeveelheid takken en stronken.

Veligheidsinstructie

Heel veel ouders en toekomstige bewoners kwamen opdagen om deze eerste stap te zetten in deze verbouwing en er werd keihard door iedereen gewerkt met als resultaat een propvolle container. Het was ook leuk dat vele buren even langskwamen en geïnteresseerd waren in hoe alles er dan uit zou gaan zien. Om de overlast van de verbouwing voor de buurt het komende jaar te beperken zijn er een aantal struiken niet gerooid waardoor de bouwkeet minder zichtbaar is.

Flink aanpoten
De stapel groeit
Het hout wordt klein geknipt

Tussendoor kreeg iedereen de gelegenheid om het gebouw van binnen te bekijken en kon men zich zo een beeld vormen van de woningen.

De eerste verdieping
De stapel groeit nog meer
Bijna alles is nu gerooid
Klaar

Het resterende hout zal de komende weken worden opgeruimd en we gaan natuurlijk ook nadenken over hoe de boomstronken te verwijderen

Een ontzettend leuke dag waar we allemaal heel erg tevreden op mogen terugkijken.

Eigendom

Sinds 14 maart 2024 is het gebouw aan de Wilhelminalaan 25 volledig eigendom van Bouwen voor Gewoon Wonen B.V. en zijn de voorbereidingen voor de verbouwing gestart welke moet resulteren in 27 wooneenheden (11 voor de Stichting Gewoon Wonen). De omgevingsvergunning is, door de Gemeente Alphen aan den Rijn, inmiddels verleend.

Op deze pagina zullen, regelmatig, foto’s en verhalen worden gepost om dit voortgang te tonen. Onderstaande foto’s, gemaakt op 2 april 2024, tonen de huidige situatie:

Er is nog veel werk te doen op de parkeerplaats maar op 22 juni gaan we bomen en struiken rooien!